Ommen

Barbecueën in strijd tegen kanker

Door de redactie

Op zondag 7 juni wordt de grootste BBQ-livestream wedstrijd ooit gehouden waarbij er geld wordt ingezameld voor Support Casper, dat zich inzet voor de strijd tegen alvleesklierkanker. Tientallen teams gaan dan BBQ'en in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams. De wedstrijd is live te volgen op de facebookpagina van Gastropedia. Eén van de deelnemende teams is BBQ Team Nul529 uit Ommen.

Alle teams ontvangen opdrachten om drie gerechten te maken. De hoofdingrediënten zijn voor iedereen hetzelfde, qua sauzen en garnituren is iedereen vrij om dit zelf in te vullen. De jury kan meekijken op de livestream van het team. En wie weet komen er rondreizende correspondenten langs om te kijken en opnames te maken. Het team dat het beste wordt beoordeeld door de jury wint de eerste editie van het BBQ-live stream spektakel.

BBQ Team 0529 uit Ommen bestaat uit culinair adviseur en chef-kok Johan Drenth, pitmaster Herman Veltman en teammanager Chris Rens. Samen toveren zij elke keer weer een culinaire verrassing op het bord. Het mooie is dat iedereen kan meegenieten van hun creativiteit, want zij delen recepten op hun site www.bbqteamnul529.nl/recepten.

Support Casper

Jaarlijks krijgen bijna drieduizend Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er acht mensen aan. Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van behandelmethoden van alvleesklierkanker. Daarnaast zorgt de stichting voor bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren. Prof. dr. Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Volgers kunnen door 'CASPER' te sms'en naar 4333 eenmalig drie euro doneren. Tijdens de uitzending wordt hier zoveel mogelijk aandacht aan besteed.