Hardenberg

Baptistengemeente verwelkomt aspirant- voorganger

Door de redactie

Peter Kruijt is met ingang van zondag 10 maart de aspirant-voorganger van de Baptisten Gemeente Hardenberg. Tijdens een feestelijke dienst zal hij met zijn gezin in de gemeente worden verwelkomd en daarna worden ingezegend als lid van de raad van de gemeente. De dienst start om 9.30 uur, Greijdanus College, Burgemeester Schuitestraat 7 te Hardenberg.

Peter Kruijt was tot voor kort binnenvaartschipper. Naar eigen zeggen heeft God hem tijdens de economische crisis laten zien dat er een geheel nieuw doel in zijn leven moest komen. Peter startte met een opleiding tot voorganger bij Baptistenseminarium in Amsterdam. Deze opleiding biedt aspirant-voorgangers de kans om met Baptistengemeentes een zogenaamd 'duaal leertraject' aan te gaan. Dit houdt in dat studenten worden gekoppeld aan een gemeente om alvast ervaring op te doen in het veelomvattende werk van voorganger. Peters aanstelling maakt deel uit van dit leertraject.

Tijdens de dienst zal een bijzondere bijdrage worden geleverd door een aantal (voornamelijk) Iraanse bewoners van het AZC. Sinds kort vormen zij een zang- en muziekgroep en biedt de Baptistengemeente de mogelijkheid om die talenten in te zetten in de zondagse eredienst. Zij zullen liederen ten gehore brengen in het Farsi (de Iraanse taal). Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom.