Hardenberg

Balkbrug in zwaar weer na verlies tegen RKO

Door de redactie

Dik Runherd maakt zich op voor een lang en zwaar seizoen. Zijn sportclub Balkbrug werd op eigen veld geklopt door RKO. De bezoekers uit polderdorp Rutten gingen met de buit aan de haal, 2-4.

"Er wordt best goed getraind", analyseert Runherd. "Maar ik heb te weinig scorende spelers en jongens die de mouwen willen opstropen als het er op aan komt. Willen we de nacompetitie ontlopen, dan moet er mentaliteit getoond worden. Met Sander Runhart en Dennis Fernim heb ik twee jongens die zich nooit gewonnen geven, maar ik zou willen dat er meer die inzet tonen. We moeten meer karakter en wilskracht tonen, anders redden we het niet".

Het begin op sportpark De Balk was veelbelovend. Amper op gang zette Steven Zwiers de thuisclub op voorsprong, maar binnen een kwartier was het alweer gelijk. Na een misverstand in de defensie versloeg Glen Marsman onbedoeld zijn eigen doelman. De 1-1 was tevens de ruststand.

Na de thee kopte Tjalling Groen de bezoekers op voorsprong. Lennart Baas zorgde voor evenwicht, na voorbereidend werk van invaller Freek Haveman. Het breekpunt was de invalbeurt van talent Lars Vos, zestien lentes jong. Hij zette Balkbrug opnieuw op achterstand en ditmaal kon de thuisclub de schade niet repareren. Topscorer Emiel de Vries had zijn goaltje nog niet meegepikt deze middag, maar zag zijn kans schoon toen Balkbrug op zoek ging naar de gelijkmaker. De queeste pakt averechts uit, 2-4. "Verdiend", bekende Runherd. "Zo eerlijk moet je zijn. We komen kwaliteit te kort en het wordt nog een hele toer om het vege lijf te redden. Eerste vereiste is meer dan honderd procent inzet en concentratie".