Hardenberg

Bakkerij De Rokermolen start onder Korenmolen Windlust

Door de redactie

"Een fantastische uitdaging", aldus Guus en Margreet Schepers. Zij starten vanaf 1 januari Bakkerij De Rokermolen in Radewijk en nemen hiermee het stokje over van Johan en Jo Nijeboer onder Korenmolen Windlust in Radewijk.

"We zijn hiervoor echt met het roer om gegaan", verteld Guus, "hiervoor werkte ik fulltime bij de Rabobank en Margreet als verpleegkundige, maar inmiddels bak ik al een tijdje mee en ben ik druk bezig met mijn omscholing tot bakker. Deze opleiding volg ik bij The Bakery Institute in Zaandam. Hier wordt nog echt geleerd om brood te bakken vanuit de basis, volgens het oude ambacht. De liefde voor bakken en de liefde voor de molen in ons mooie Radewijk heeft ons doen beslissen deze stap te maken en deze liefde steken we natuurlijk ook graag in onze producten. Voor zolang het nodig is hebben we hulp en back-up van de huidige, zeer ervaren, bakker zodat ik echt de kneepjes van het vak kan leren beheersen. Kwaliteit staat namelijk altijd op nummer één bij ons".

Omdat Johan en Jo Nijeboer het zelf graag wat rustiger aan willen doen is Korenmolen Windlust ondergebracht in een stichting. Deze stichting heeft als doel om de molen goed bewaard en draaiende te houden.

Iedereen kan straks (maar ook nu al) op zaterdag terecht bij de winkel onder de molen voor heerlijke wit-, tarwe- en volkorenbroden. Maar natuurlijk ook vloerbroden, tijgerbroden, meergranen etc. etc. Ook voor heerlijke harde en zachte broodjes of wat lekkers voor bij de koffie kan u hierterecht. Liever zelf aan de bak? Neem dan één van de lekkere bakmixen mee. Vanaf 9 januari is de winkel ook op dinsdag en donderdagochtend geopend voor meel, bakmixen en cadeaupakketjes.

Bestellen kan voor zaterdag 9 januari via www.derokermolen.nl, mail info@derokermolen.nl of via whatsapp: 06-10976092. Is Radewijk voor u te ver? Het brood is ook op bestelling af te halen bij het Streekhuus in Hardenberg.