Hardenberg

Badmintonners Dedemsvaart kampioen!

Ingezonden

Het eerste team van badmintonvereniging Fairplay DAC zijn afgelopen vrijdag op de valreep kampioen geworden in de 7de divisie.

Vrijdagavond om 8 uur was de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Nijeveen. Op hetzelfde moment begon Zwolle in Wierden aan hun laatste wedstrijd, Dedemsvaart stond op punten gelijk aan Zwolle.

De eerste plek was echter in handen van Zwolle met een betere gemiddelde en op onderling resultaat. Er moest dus gewonnen worden met betere cijfers dan Zwolle was de opdracht.

Een badminton team bestaat uit 2 heren en 2 dames, er wordt door een ieder een enkel gespeeld, een dames en heren dubbel en 2 mix-partijen. In totaal zijn er 8 punten per wedstrijd te verdelen. Het team uit Dedemsvaart bestaande uit Monique Gort, Mei-Lynn Ganzevles, Bas van Aggelen en Thijs Uythof wisten 5 van de 8 partijen te winnen, waarbij in de 3 verliespartijen een derde set nodig was voor de beslissing. Erg spannend allemaal, helemaal toen de wedstrijd afgelopen was en er uit Wierden het bericht kwam dat de tussenstand 3 tegen 3 was. Na ruim een uur wachten kwam de eind uitslag binnen, er was gelijk gespeeld door Zwolle. Dit was een onverwachte uitslag na een eerdere 7-1 overwinning van Zwolle op Wierden. De vreugde in Dedemsvaart was groot met dit mooie kampioenschap in het jubileumjaar, 50 jaar, van Fairplay DAC.