Hardenberg

Back to the 60's & 70's bij omroep NOOS

Door de redactie

Henk Stoeten breidt op verzoek luisteraarsuren uit, op zaterdag 13 juli zal Music Memories te horen zijn vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur.

Henk Stoeten was tijdens de jaren 90 volop bezig in de techniek om via de kabelkrant van de toenmalige omroep Vechtdal TV de inwoners van de gemeente Hardenberg bewegende beelden te kunnen laten zien. Ook is hij de persoon die we kennen van de website www.woelighardenberg.nl waarop alles te vinden is over het uitgaansleven in Hardenberg tijdens de jaren 70 en tevens van het boek 'Roerig Hardenberg', dat in 2017 werd uitgebracht. Daarnaast is hij de laatste jaren ook druk als VJ bij Back Home Hardenberg. Niet alleen met de geschiedenis van toen, maar ook met de muziek die destijds volop werd gedraaid.

Rond het jaar 2001 werd hij door toenmalige radiomakers van de lokale omroep, Gerrit Jan Zagers en Ernst Fidom, uitgenodigd om tijdens hun programma 'Music Memories' te komen praten over het uitgaansleven van de jaren 70 in het centrum van Hardenberg, met daarbij alle belevenissen die hij in de toenmalige populaire bar 'Papillon' heeft meegemaakt. Vanaf dat moment werden de lijntjes tussen de programmamakers en Henk heel kort. Er werd hem nogal eens wat gevraagd als het om muziek of over het uitgaansleven ging. Een jaar later nam hij regelmatig, in verband met ziekte, de plaats in als presentator van het programma. Dit werd niet veel later definitief door het overlijden van Gerrit Jan Zagers. Samen met Ernst Fidom ging het programma 'Music Memories' nog vele jaren door totdat ook Ernst Fidom het leven liet en Henk alleen verder ging met het programma. De laatste tijd komen er steeds meer vragen van luisteraars om de uren op zaterdagmorgen uit te breiden. Hierin komt Henk de luisteraars nu tegemoet.

Met de vraag of er hij na zoveel jaren er nog altijd plezier in heeft, antwoordt hij: "Zolang er nog berichten binnenkomen vanuit heel Nederland en soms ook vanuit het buitenland, maar ook gewoon op straat, waarbij de mensen mij steeds laten weten dat men het geweldig vindt om die muziek te horen waarbij soms herinneringen van toen naar boven komen, ja daar geniet ik ook van". Voor meer informatie zie www.omroepnoos.nl.