Hardenberg

Baalderborg Groep stopt met De Zwiese

Door de redactie

De Baalderborg Groep stopt per 9 december met de commerciële activiteiten op Landhoeve de Zwiese in Loozen. De (cliënt)medewerkers, klanten, relaties en leveranciers zijn inmiddels geïnformeerd.

De organisatie focust zich op de zorg en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, maar vindt niet langer dat het daarvoor zelf bedrijven moet exploiteren. ''In 2007 wilden we onze cliënten maximaal kansen op werken en meedoen bieden'', zegt directeur Martin Kirchner. ''Dat willen we natuurlijk nog steeds, maar we zien gelukkig dat steeds meer reguliere bedrijven streven naar een inclusieve samenleving waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk krijgen. Daarnaast moesten we helaas constateren dat voor De Zwiese de inkomsten en uitgaven niet in balans te krijgen zijn''.

Bij De Zwiese in Loozen werken 9 personeelsleden met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd, 18 oproepkrachten en 2 cliënt-medewerkers. Kinderboerderij De Zwarte Schuur blijft nog open tot eind december 2019.