Hardenberg

Baalderborg Groep en Taxi Witteveen dichtbij akkoord cliëntenvervoer

Door de redactie

De Baalderborg Groep en taxi Witteveen zijn voornemens om een overeenkomst te sluiten voor het taxivervoer. Het gaat om het dagelijkse vervoer van zo'n 350 cliënten naar de dagbestedingslocaties, gehandicapten- en ouderenzorgwoonlocaties en orthopedagogisch dagcentrum De Elzenhoek.

Het is gebruikelijk dat zorgaanbieders eenmaal per drie jaar het vervoer opnieuw aanbesteden bij taxivervoerders. Gezien de aard van het specialistische vervoer komt een aantal grote aanbieders daarvoor in aanmerking. Tijdens de onderhandelingen worden de beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid van het taxivervoer afgezet tegen de kostprijs.

Jarenlange ervaring

Taxi Witteveen kwam tijdens deze aanbesteding als beste uit de bus. Het bedrijf heeft, ook in deze regio, een jarenlange ervaring met speciaal vervoer en beschikt over een aantal kwaliteitscertificaten. Daarnaast zijn zij in staat voor onze cliënten een efficiënte routeplanning vorm te geven. Op voorspraak van Witteveen zelf, zijn er inmiddels afspraken gemaakt over een scholing van chauffeurs in de omgang met onze clientdoelgroepen.

Prettige samenwerking

Als de partijen werkelijk tot een overkomst komen, dan gaat die 1 juni 2021 in, en er is wederom een looptijd van drie jaren. In Rijssen is het vervoer tot dusver altijd verzorgd door taxi Pas. De Baalderborg groep is met Taxi Pas en Witteveen in gesprek hoe ze dit op een goede manier kunnen blijven vormgeven.