Hardenberg

Avereest/Peter Deen 1 uit Dedemsvaart¿ NKC'51 5 uit Nijverdal

Ingezonden

Avereest/Peter Deen 1 ¿ NKC'51 5

15 februari 2020

Op 15 februari stond de inhaalwedstrijd Avereest/Peter Deen 1 ¿ NKC'51 5 op het programma. Aangezien sporthal De Citadel niet beschikbaar was, werd er uitgeweken naar sporthal De Möllincksslag in Bergentheim. De wedstrijd begon maar liefst om 10 uur 's ochtends, een 'pupillentijd'. Punten pakken is belangrijk deze wedstrijd, maar ook weer zelfvertrouwen op doen. De vorige wedstrijd was niet goed afgelopen dus het was zaak om deze keer twee helften goed te spelen.

De start van Avereest/Peter Deen 1 was goed, mooie snelle aanvallen die goed uitgespeeld werden. Dit leidde meteen tot een voorsprong door goals van Martijn en Zwaantje. Na tien minuten werd de energie minder waardoor NKC '51 5 kon aansluiten. Het spel golfde op en neer, met als uitschieter een mooie blok van Joanne. De omdraai- en wegtrekballetjes van Robert en Herman zorgden ervoor dat de afstandsschoten van NKC'51 5 gecompenseerd werden. De ruststand is 9-9.

In de rust werd besproken dat het tempo weer omhoog moest. Net iets actiever verdedigen en langere en snellere aanvallen, het liefst met doelpunt. Na rust werd vrij snel duidelijk dat Avereest/Peter Deen 1 weer scherp was begonnen. Uitlopen op de tegenstander was het doel en met twee mooie pogingen van Len lukte dit goed. Ook na de vakswissel werd er gescoord door Avereest/Peter Deen 1 door middel van een afstandsschot van Kim. De ervaring van Avereest/Peter Deen 1 zorgde voor mooie slimmigheidjes onder de korf en ook voor de nodige doelpunten. Door scores van Lute en Loysa liep Avereest/Peter Deen 1 uit met vier doelpunten verschil. De tegenstander probeerde nog wel terug te komen, maar door afstandsschoten van Joanne, Robert en Kim werd winst zeker gesteld. Eindstand 17-13.

Het was een mooie sportieve wedstrijd met eindelijk de winst voor Avereest/Peter Deen 1. Na meerdere potjes nipt te hebben verloren, tegen tegenstanders hoger op de ranglijst, voelde deze overwinning extra goed tegen de nummer 2 van de ranglijst.