Hardenberg

Avereest en SC Lutten delen de punten

Door de redactie

SC Lutten heeft in de laatste uitwedstrijd dit seizoen de punten gedeeld met Avereest. Na een 0-1 voorsprong werd het uiteindelijk 2-2. Achteraf bezien een terechte uitslag.

De eerste helft was duidelijk voor SC Lutten. Het overwicht werd alleen al duidelijk door de cornerverhouding: 8-2 in het voordeel van de Luttenaren. De eerste twintig minuten speelde zich vooral af op het middenveld. Beide teams kwamen nauwelijks in de buurt van de beide doelmannen. Pas in de 23ste minuut kon het eerste wapenfeit opgetekend worden. Na een prima aanval kwam de bal uiteindelijk bij Ewout Spijker, die een schitterend schot in gedachte had. Vanaf zo'n 35 meter vloog de bal hoog over en naast. Tien minuten later kreeg Lars Mulder de eerste bal te verwerken. SC Lutten bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde enkele fraaie aanvallen af te ronden. Nadat er, na ieders verbazing, een drinkpauze was ingelast, bleef SC Lutten de aanval zoeken. En uiteindelijk resulteerde dat in een verdiende voorsprong. Een combinatie over vele schijven, Thorben Scholten, Ronald Kosse en Ewout Spijker, kwam de bal bij Nick Weekamp, die fraai met buitenkant rechts intikte: 0-1.

Tweede helft

Hoe anders verliep het direct na de pauze. Avereest was veel feller, zette SC Lutten onder druk en scoorde al na één minuut. Lars Mulder werkte een terugspeelbal onvoldoende weg. Jeroen Dijk profiteerde namens de thuisclub (1-1). SC Lutten was een poosje helemaal de weg kwijt en het was aan de onzorgvuldigheid van de Avereest-voorwaartsen te danken dat het binnen vijf minuten niet 3-1 werd. Toch kwam Avereest op voorsprong. Lars Mulder redde nog wel op een inzet van Niek Kuiper, die in de rebound alsnog de 2-1 liet aantekenen.

Gaandeweg de tweede helft nam SC Lutten steeds meer het initiatief. Een vrije trap leidde de gelijkmaker in. Nick Lamberink tikte de bal opzij naar Jan van de Berg, die de bal prima in de linkerhoek knalde (2-2).

Ronald Kosse had nog de 2-3 op de schoen, maar hij schoot tegen de keeper op. En ook Nick Lamberink had zijn ploeg nog op winst kunnen zetten. De Avereest-doelman schoof de bal pardoes in de voeten van Lamberink, die zijn lob echter zag mislukken.

SC Lutten sluit aanstaande zaterdag (25 mei) de competitie af met de thuiswedstrijd tegen Fit Boys.