Hardenberg

Autobedrijf Tijhuis en Van Berkum Carrosseriebedrijf verbinden naam

Door de redactie

Op zaterdag 23 februari trekt voor de negentiende keer de eerste Twentse carnavalsoptocht door de straten van Langeveen en Bruinehaar. Deze optocht van CV de Turftrappers start om 14.00 uur aan de Hardenbergerweg in Langeveen.

De sponsorcommissie van de Turftrappers is erin geslaagd om nieuwe hoofdsponsors voor de optocht te contracteren: Van Berkum Carrosseriebedrijf en Autobedrijf Tijhuis. Eigenaren Guus Plegt en Hubert Tijhuis zetten al jaren hun zakelijke netwerk in om dit evenement mogelijk te maken, maar dit jaar hebben de twee oud-hoogheden ook besloten de hoofdprijs van maar liefst 1.111,11 euro ter beschikking te stellen. De Turftrappers keren hiermee de hoogtste eerste prijs uit van alle optochten in de gemeente Tubbergen. De totale prijzenpot in Langeveen bedraagt ruim 4.500 euro..

Deelnemers en bezoekers

Dit is niet helemaal onopgemerkt gebleven, want er zijn al heel wat aanmeldingen binnengekomen van grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. "Er zijn nu al meer aanmeldingen dan in 2018", aldus Thijs Oude Steenhof, President van de Turftrappers. Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent. De toegang is gratis. De voorzitter van de Turftrappers: "We zijn goed voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. De vrijwilligers van de optochtcommissie hebben alles in het werk gesteld om de logistieke operatie op rolletjes te laten verlopen".