Hardenberg

Atelier Vrolijk met Verf opent in Nieuwleusen

Door de redactie

Op donderdag 9 juli opent Marlinde van den Brink uit Dedemsvaart de deuren van Atelier 'Vrolijk met Verf' aan Westeinde 102 in Nieuwleusen, in het gebouw van Stichting ORA. "Thuisliep het behoorlijk uit de hand met het ophangen van schilderijen. Ik ben heel blij dat ik bij ORA mijn werk kan laten zien", aldus Marlinde.

De huisvesting van het atelier bij ORA aan het Westeinde is niet toevallig. Marlinde is nauw betrokken bij het zendings- en hulpverleningswerk van ORA-zending en hulpverlening. ORA ondersteunt zo'n 70 lokale initiatieven in 26 landen in Azië, Afrika en Oost-Europa. Marlinde ontwerpt de publicaties van de organisatie. Daardoor leest ze veel aangrijpende en indrukwekkende verslagen van de hulpprojecten.

"Ik zie dat de ORA-projecten doelgericht en kleinschalig zijn en groot effect hebben. Graag wilde ik de ORA-projecten ondersteunen. Daarom besloot ik de helft van de opbrengst van mijn schilderijen aan ORA te doneren. Dat is voor mij dubbel plezier. En ik hoop voor degene die een schilderij koopt ook".

Marlinde schildert in haar eigen kleurrijke en uitbundige stijl. Ze schildert vooral dieren: kippen, koeien, varkens, en ook huisdieren. Van een aantal schilderijen zijn wenskaarten te koop. En inmiddels zijn er meer artikelen verkrijgbaar zoals tuinschilderijen, een feestkalender en een tuinslinger. Bijzonder geschikt om cadeau te geven of om zelf plezier van te hebben.

Exposities van Vrolijk met Verf waren er al in de gemeente Hardenberg. Haar werk heeft onder andere gehangen in het gemeentehuis, in gezondheidscentrum de Rollepaal in Dedemsvaart, en bij diverse dierenartspraktijken.

Opening

Donderdag 9 juli gaan de deuren in Nieuwleusen voor het eerst open. U bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor koffie en thee en wordt gezorgd. Er wordt rekening gehouden met de voorschriften inzake corona. Het adres is Westeinde 102 Nieuwleusen (tussen tankstation Haan en Schoemaker kachels)

Na de opening zal het Atelier regelmatig open zijn op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op afspraak.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer