Hardenberg

Atelier Chique geopend aan de Voorstraat

Door de redactie

Aan het begin van de Voorstraat, tussen Euwijk Optiek en restaurant Hartigh & Soed is Kledingatelier Chique geopend. Ze ontvingen een welkomst bloemetje van centrummanager Eduard Plate. Een veelzijdige winkel. Ze verkopen fournituren, herstellen kleding, ontwerpen en maken kleding en bekleden meubilair. De ondernemers Martaza Haidari en compagnon Reza Soltani kozen voor Hardenberg vanwege de gezellige uitstraling en de modewinkels. De Voorstraat vonden ze een goede locatie omdat er meer speciaalzaken zijn gevestigd.

Eigenaar Martza Haidari heeft veel ervaring in kleding. Een kledingmaker en ontwerper pur sang, die veel plezier heeft in het herstellen en weer mooi of op maat maken van kleding. Nadat hij in 2012 naar Nederland kwam werkte hij onder andere voor de ontwerper Irving Voorster van Irvinx die in het Arnhemse modekwartier is gevestigd. Compagnon Reza Soltani werkte sinds 2015 bij het kledingatelier van zijn broer in Zwolle Zuid.

Veelzijdig

Chique is een veelzijdige winkel. Er wordt kleding gerepareerd en vermaakt en ze verkopen fournituren. Daarnaast wordt er kleding ontworpen en op maat gemaakt. "Bijvoorbeeld voor bedrijven en horeca", zegt Martaza,"Maar we hebben daarnaast veel ervaring in het stofferen en weer mooi maken van meubilair". Geen wonder, want hij komt uit een echte textiel familie. Zo was z'n vader stoffeerder en z'n zuster tapijtwever.

Hardenberg

Het centrum van Hardenberg sprak de ondernemers aan omdat ze het gezellig vinden. "We zagen bijvoorbeeld veel mooie modewinkels, en er lopen altijd vrij veel mensen. We concludeerden dat de Hardenbergers en de centrum bezoekers in mode zijn geïnteresseerd". De Voorstraat sprak de ondernemers aan als locatie. "Hier zijn veel speciaalzaken en er is leuke horeca', licht Reza Soltani toe. Meer informatie over Kledingatelier Chique is sinds kort te vinden op Facebook

Groeiende branche

"Kleding herstel en service, maar bijvoorbeeld ook het opknappen van meubels is een groeiende tak van retail", zegt centrummanager Eduard Plate."Het past bij deze tijd, waar we veel aandacht hebben voor duurzaamheid. Het is goed te zien hoe er ondernemende vakmensen opstaan. En ze passen goed bij de veelzijdige Voorstraat, ze maken het centrum van Hardenberg nog veelzijdiger".

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer