Twenterand

Asbestinventarisatie vergoed bij boeren in Twenterand

Door de redactie

Agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand die een asbestinventarisatie (hebben) laten uitvoeren, kunnen de kosten vergoed krijgen. Dit geldt met terugwerkende kracht voor asbestinventarisaties die in 2018 zijn opgesteld en voor aanvragen tot en met 31 maart 2019.

Vanuit het ondernemersfonds Twenterand is er voor de jaren 2018, 2019 en 2020 jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. LTO Noord afdeling West Twente wil een deel van dit geld gebruiken voor asbestsanering.

Voordat asbest gesaneerd kan worden, moet er eerst een verplichte asbestinventarisatie plaatsvinden. Dit geeft duidelijkheid of asbest in een gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen het asbest zich bevindt en de staat van het materiaal. Het rapport is drie jaar geldig.

Via LTO Noord

Boeren in Twenterand kunnen een vergoeding aanvragen via LTO Noord. Voor LTO Noord leden is deze vergoeding maximaal 400 euro, voor niet-leden is dit maximaal 300 euro. Als een inventarisatie minder kost dan de maximale vergoeding, geldt dat de vergoeding overeenkomt met het factuurbedrag. Deze aanvraag is specifiek gericht op asbestinventarisaties vanaf 1 januari 2018 en tot en met 31 maart 2019.

Vergoeding aanvragen

Een vergoeding aanvragen kan door dit formulier in te vullen.