Ommen

Arie Molendijk taxeert zeldzame boeken

Door de redactie

Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Laat dit boek dan taxeren door de bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij is op vrijdag 3 juli van 13.30 tot 16.00 uur bij Hotel de Zon in Ommen. Maak wel eerst een afspraak.

Ed van Alem

Tot in Canada, de Verenigde Staten en Australië was de heer Molendijk actief als taxateur en op 1 december 2018 vierde hij zijn jubileum van ruim 2.000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De heer Molendijk over zijn werk als taxateur: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van één tot circa tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief".

Vooraf reserveren

U bent van harte welkom en u wordt vriendelijk ontvangen in het hotel op vrijdag 3 juli van 13.30 tot 16.00 uur. In overleg met het hotel ALLEEN OP AFSPRAAK met de heer Molendijk. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl. De heer Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag: laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!