Coevorden

Architectuur in het zonnetje met diverse activiteiten

Door de redactie

Ook in de zomervakantie wordt architectuur in het 'zonnetje' gezet door het Stedelijk Museum Coevorden. Zo wordt er een lezing over moderne architectuur en een kinderworkshop gegeven, Gevelpand knutselen! In het kader van de huidige tentoonstelling 'Gevels van Coevorden: tien bouwwerken door de eeuwen heen', organiseert het museum op zaterdag 5 augustus een knutselworkshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De workshop zal om 15.00 van start gaan.

Tijdens deze workshop kunnen kinderen hun eigen gevelpand gaan knutselen. Voorafgaand aan het knutselen zullen de kinderen een korte rondleiding door de tentoonstelling krijgen. De workshop zal ongeveer anderhalf uur duren. De workshop is gratis voor kinderen. Voor een aansluitend bezoek aan het museum, betalen ouders en volwassenen de normale entreeprijs.

Lezing moderne architectuur

Margaret Breukink geeft op zondag 6 augustus om 14.00 uur een lezing over de opkomst van de moderne architectuur in de Westerse samenleving. Zij zal niet specifiek ingaan op de panden die in de tentoonstelling worden behandeld, maar geeft een brede toelichting op de architectonische ontwikkelingen vanaf circa 1800. Diverse stromingen en stijlen komen aan bod, van Art Nouveau tot en met het Modernisme. De totstandkoming van deze lezing is een samenwerking tussen Bibliotheken Coevorden en het Stedelijk Museum Coevorden. Deelname aan de lezing kost zes euro per persoon. Vrienden van het museum en leden van de Bibliotheek kunnen deelnemen voor vijf euro per persoon.

Om deel te nemen aan de workshop kunt u uw kind(eren) via de email opgeven, onder vermelding van 'Gevelpand knutselen 5 augustus'. Opgave voor de lezing over moderne architectuur kan onder vermelding van 'Lezing 6 augustus'. Opgeven voor één van beide activiteiten kan uiterlijk tot dinsdag 1 augustus via info@museumcoevorden.nl Vermeld ook het aantal personen. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.