Hardenberg

Arcade bereidt zich voor op andere vorm van onderwijs

Door de redactie

Zondagmiddag 15 maart en een deel van de avond zijn de directeuren van Onderwijsstichting Arcade (openbaar basisonderwijs Hardenberg/Coevorden) bij elkaar geweest voor spoedoverleg. Inmiddels zijn alle ouders en medewerkers geïnformeerd.

"Er worden vanaf morgen voorlopig dus geen lessen gegeven op onze scholen. Wij verzoeken ouders met klem om kinderen thuis te houden en zelf opvang te regelen. Voor ouders die in vitale beroepen werkzaam zijn (bijvoorbeeld wanneer zij beiden werken in de zorg, politie, brandweer of voedselvoorziening ¿ zie lijst vitale beroepen in media) is opvang op school mogelijk. Dit geldt alleen voor de schooltijden. Verder gelden hiervoor de door het RIVM vastgestelde regels en richtlijnen (bijvoorbeeld keelpijn, hoesten, niezen koorts).

Door dit besluit nemen we de komende twee dagen de tijd om te bepalen hoe we ons onderwijs anders vorm gaan geven".

De komende twee dagen bereiden de leerkrachten lessen voor, zodat de leerlingen vanaf woensdag weer thuis aan de slag kunnen. Leerkrachten zullen met ouders en leerlingen ook vaste momenten afspreken waarop ze beschikbaar zijn voor vragen en hulp. Dit natuurlijk allemaal op afstand (telefoon, mail, skype, etc.). Ouders worden hier morgen verder over geïnformeerd.

"We vinden het heel fijn dat iedereen zo betrokken is en zich wil inzetten voor onze scholen. We hebben hier veel respect voor. We beseffen dat op onze schouders een maatschappelijke verantwoordelijkheid ligt", aldus Onderwijsstichting Arcade.