Ommen

Amy met twee honden naar EK en WK dog frisbee

Ingezonden

Het dog frisbee team van Happy Tails is afgelopen zaterdag voor dag en dauw afgereisd naar Bremen. Op zaterdag hebben ze de kwalificatiewedstrijd voor het format Ashley Whippet Invitational gespeeld. Happy Tails was aanwezig met veel junioren. De junioren werden extra in het zonnetje gezet door de organisatie.

Binnen de frisbeesport spelen alle leeftijden in dezelfde klasse, wat het niet makkelijk maakt voor de kids om te spelen. Marco Ekkel behaalde in de toss & catch de 2e plaats met zijn hond Buddy. Zijn vrouw Sanne versloeg hem met dezelfde hond en behaalde de 1e plaats. Helga Ottink behaalde de 3e plaats in de beginners combined met haar hond Bo. Amy von Piekartz speelde haar tweede wedstrijd met haar jonge hond Wish. Ze wist de jury te verbazen met een explosie van energie van zowel Wish als Amy en een spetterende freestyle. 's Middags mochten ze terugkomen in de finale. En dat mocht Amy twee keer, want ook Taylor en Amy speelden prachtig. Met Taylor behaalde ze de 5e plaats freestyle only en Amy en Wish wonnen de freestyle tussen allemaal grote Duitse en Oostenrijkse frisbeespelers. Ze werden uiteindelijk 4e overall door een mindere distance ronde. En 8e overall met Taylor. Goed voor een EK en een WK kwalificatie. Het EK is in Zwitserland en het WK in Chicago.

Zondag werd er een wedstrijd gespeeld onder het format UFO. Opnieuw waren Amy & Wish de beste freestylers. Ze werden uiteindelijk 4e overall. De 10-jarige Lewis von Piekartz had de mooiste freestyleronde in de beginnersklasse. De 11-jarige Rozemarijn ten Brinke uit Bruchterveld behaalde een schitterende 6e plaats overall met haar hond Flirt in de open klasse. De 8-jarige Merit en haar hond Bo uit Wierden behaalden de 1e plaats overall bij de beginners. En Justin Phijffers mocht het podium op voor de derde plek toss & catch beginners. Amy & Justin kregen nog een speciale prijs omdat ze de beste resultaten over 2 dagen behaalden. Mooie resultaten van allemaal, maar vooral mooie relaties tussen hond en eigenaar.