Twenterand

Amicitia herstelt zichzelf thuis via zege op MIA

Ingezonden

Na de ongelukkige nederlaag vorige week in Nijmegen moest korfbalvereniging Amicitia op zoek naar de eerste wedstrijdpunten in de Eerste Klasse. MIA speelde de afgelopen seizoenen uitsluitend in deze klasse en bleek daardoor een redelijk onbekende tegenstander voor de Toyota Drent formatie. De ploeg uit Amersfoort won wel haar eerste wedstrijd tegen De Parabool.

Amicitia had zaterdag 14 september wat recht te zetten en wilde dat vanaf de eerste minuut duidelijk maken. Toch waren het de bezoekers die direct na het beginsignaal scoorden. De oranjekragen hadden tot de twaalfde minuut nodig om voor het eerst de leiding te nemen (5-4). Die voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar en het verschil bleef tussen de drie en vijf doelpunten. Ruststand 14-10.

Trainer/coach Patrick Hage complimenteerde zijn spelers in de rust met het vertoonde spel. De voorsprong was terecht maar de bal moest sneller rond om het spel van MIA verder te ontregelen verder afstand te nemen. Een overwinning kon niet uitblijven door via een goede onderlinge samenwerking de tegenstander op belangrijke punten verder uit te schakelen.

Amicitia probeerde de afgesproken tactiek in de tweede helft zo goed mogelijk uit te voeren. Het liet bij vlagen goed korfbal zien en kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. MIA gaf niet op maar de vermoeidheid sloeg uiteindelijk toe bij de ploeg uit Amersfoort. Amicitia maakte daar goed gebruik van (15-12, 18-14, 22-17). Quinten Landkroon kroonde zichzelf tot topscorer en deed dat onder andere door voor de tweede keer twee doelpunten achter elkaar binnen te schieten. In de laatste vijf minuten werd er niet meer gescoord. Eindstand 24-18.

Reserves Amicitia verspelen punt in tweede helft

Amicitia 2 verspeelde in de tweede helft tegen MIA 2 de voorsprong die het in het eerste bedrijf zo zorgvuldig had opgebouwd. Vorige week won de ploeg van coach Edgar Korf nog afgetekend in Nijmegen, deze keer wist het in de tweede helft slechts twee keer te scoren en bleef de ploeg steken op een 12-12 gelijkspel. Uiteindelijk toch nog voldoende om de leidende positie in de poule op doelsaldo te behouden.