Twenterand

Amicitia C1 Nederlands Kampioen

Door de redactie

Het C1-korfbalteam van Amicitia uit Vriezenveen is op zaterdag 24 juni in Ridderkerk Nederlands Kampioen in de eerste klasse geworden. Het team had zich een week eerder voor het NK geplaatst, door overtuigend kampioen te worden van de Regio Noord-Oost.

unknown

Voor de eerste krachtmeting tegen het sterk geachte Vitesse uit Barendrecht hadden trainer-coaches Stan Dasselaar en Kelly Landkroon het team op scherp gezet, want Amicitia begon sterk en ging met 3-1 de rust in. In de tweede helft werd deze lijn voorgezet en de eerste overwinning was een feit: 8-5. In de tweede wedstrijd werd BEP uit Purmerend in de eerste helft compleet overlopen, waardoor er in de rust 9-1 op het scorebord stond. In de tweede helft kwam BEP beter in het spel, maar dat was niet genoeg en de tweede overwinning was een feit: 12-6. Om de finale te halen, moest er minimaal gelijk worden gespeeld tegen KV Tiel en dat was geen makkelijke opgave. Tiel begon sterk en nam een 2-0 voorsprong, maar toen Amicitia haar eigen spel ging spelen, vocht het zich knap terug in de wedstrijd. In de rust stond Amicitia met 6-5 voor, maar in de tweede helft kwam Tiel terug tot 8-8. Het slot van de wedstrijd was zenuwslopend, maar het team uit Vriezenveen won met 10-9 en plaatste zich voor de finale.

In de finale moest Amicitia het opnemen tegen eveneens ongeslagen Meervogels uit Zoetermeer. Luid aangemoedigd door de meegereisde supporters begon Amicitia sterk en nam een 3-0 voorsprong. Na een 5-3 ruststand kwam er in de tweede helft zelfs 6-3 op het scorebord, maar de Meervogels kwamen knap terug tot 7-7. Na de laatste minuut stond de teller op 10-10 en dat betekende verlenging. In de eerste verlenging kwamen de Vriezenveners eerst op achterstand, maar ze vochten zich knap naar een 12-11 voorsprong bij rust en in de tweede helft liep Amicitia uit naar 14-12. In de laatste minuut wisten beide teams wisten nog één keer te scoren waardoor de eindstand 15-13 was voor Amicitia en de titel binnen was! De ontlading was groot en het feest werd luidkeels gevierd met spelers, trainers, begeleiding en supporters. In Vriezenveen werd het team warm onthaald bij het clubgebouw en daarna gingen ze op een platte wagen door Vriezenveen.