Twenterand

Alweer uitverkochte avond Winterkraaien

Door de redactie

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart worden in Het Punt in Vroomshoop de vijftiende en zestiende voorstelling van De Winterkraaien opgevoerd. Deze productie van de stichting Levend Vroomshoop blijft maar publiek trekken: de voorstelling op vrijdag 8 maart is inmiddels uitverkocht. Voor 7 maart zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

Picasa

De Winterkraaien vertelt het verhaal van zeven veenarbeiders die in 1896 werken in het immense veengebied tussen Dedemsvaart en Almelo, tussen Sibculo en de Lemelerberg, en die op weg naar huis verdrinken in de koude vaart. Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. De getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen toneelstuk, geen musical, geen concert. Het is alles!

Inmiddels hebben al meer dan vijfduizend mensen de voorstelling bezocht, in zowel Het Punt te Vroomshoop als in de Voorveghter te Hardenberg. Wie plaatsen wil reserveren voor de voorstelling van 7 maart, kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. De kaarten kosten 18,50 euro per persoon.