Ommen

Alleen maar blije gezichten in en naast de stoet

Door de redactie

Zaterdag 10 juni vond de zevende Vechtgenotenrit plaats. De toertocht wordt jaarlijks georganiseerd voor kinderen die geconfronteerd worden met kanker bij henzelf of bij iemand in het gezin.

Ingrediënten voor de dag waren prachtige ritten door Het Vechtdal en de gemeente Hellendoorn, een uitgebreide lunch en spelen bij Aktief Overijssel, ijsjes eten bij Foreco, vooral veel lol maken, prachtig weer, als afsluiter een rondje dwars door het centrum van Ommen en heel veel gezelligheid van begin tot einde. Alleen maar blije gezichten in de stoet en bij de toevallige toeschouwers.

Vrijwilligers van de Vechtgenotenrit en 38 trikers, 13 zijspanrijders en 60 motorrijders, agenten, een arts en 23 verkeersbegeleiders uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland en België bezorgden de kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke dag vol mooie herinneringen. Daarvoor verdient de organisatie en iedereen die heeft meegewerkt aan dit fantastische evenement een dikke pluim.

De Vechtgenotenrit werd georganiseerd vanuit het Vechtgenotenhuis. Stichting Vechtgenoten biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Een plek om even op adem komen in haar inloophuis het 'Vechtgenotenhuis', dat is de doelstelling van Stichting Vechtgenoten.

De achtste Vechtgenotenrit staat gepland op 2 juni 2018!