Hardenberg

Alle informatie over Skeeler- en Wielerclub Twenterand op één plek

Door de redactie

Het was online altijd even zoeken naar de juiste website om informatie te vinden over de activiteiten van de Skeeler- en Wielerclub Twenterand. Informatie over skeeleren, wielrennen en mountainbiken waren verdeeld over verschillende websites. Dat is sinds deze week verleden tijd. De SWCT presenteert een gloednieuwe en zeer gebruiksvriendelijke website: www.swct.nl.

X6 Ltda

De site is gebouwd door creatief strateeg en grafisch ontwerper Jouke Zomer van grafisch communicatiebureau Monolith opportunity creators uit zijn woonplaats Vriezenveen. Zomer is tevens actief lid van SWCT.

Fiets- en skeelerroutes

Op één van de opvallendste pagina's op de nieuwe site, zijn tal van prachtige skeeler-, wieler- en mountainbikeroutes uit Twente samengebracht, inclusief de MTB-routes rondom recreatieplas Het Lageveld in Wierden en de Zand- en Veenroute in Sibculo. Deze twee routes worden door leden van SWCT onderhouden. Een deel van het contributiegeld wordt daarvoor gereserveerd.

De behoefte aan een verbeterde website is groot, weet voorzitter Danny Waterink. Hij legt uit dat in tijden van een lockdown veel mensen een buitenactiviteiten zoeken. Niet voor niets is de ervaring dat fietsen en skeelers de winkel uit vliegen.

Vreemde capriolen

"We willen mensen graag laten weten dat de mogelijkheid bestaat om bij ons trainingen te volgen, waarmee ze vaardigheden kunnen aanleren en verbeteren".

Robert van Wijk is één van de trainers. Hij begeleidt mountanbikers: "Het is op onze tracks goed te merken dat veel meer mensen dan voorheen zijn gaan fietsen. We zien mountainbikers soms de vreemdste capriolen uithalen. Je kunt dan nog zo'n dure fiets hebben, als je een bocht verkeerd neemt, lig je er wel af. En dat is niet altijd grappig".

Blijf op de hoogte

Door als club voor elk niveau ¿ van beginneling tot semi-professional - een platform te bieden, probeert SWCT zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de club. Waterink: "Met de nieuwe website willen wij onze leden graag goed op de hoogte houden van wat er allemaal gaande is binnen de club. Helemaal nu we niet gezellig na een tocht even wat kunnen drinken bij één van onze sponsoren. Dan is het toch fijn als je nieuwsberichten van de club kunt volgen via de website en de nieuwsbrief waarvoor je jezelf makkelijk kunt inschrijven via de website".