Hardenberg

Alfa-college en Vechtdal College slaan de handen ineen

Door de redactie

Een feestelijke dag voor het Vechtdal College en het Alfa-college in Hardenberg: beide scholen sloten op 22 juni een samenwerkingsovereenkomst voor het vakgebied Transport & Logistiek. In de praktijkhal van het Vechtdal College ondertekenden regiodirecteur van het Alfa-college Hardenberg Jurgen Grobbeé en directeur van het Vechtdal College Hardenberg Marc Nij Bijvank hun samenwerking.

Harry Kruiper

Op een heftruck reed Niels Seubers, student Transport & Logistiek van het Alfa-college, het te ondertekenen contract de hal binnen. Zo werd op een ludieke manier, maar met gepaste afstand, de samenwerking tussen beide scholen bekroond. Waar het Alfa-college jarenlang naar volle tevredenheid de praktijklessen verzorgde op het buitenterrein van het RTC, maakt het Alfa-college straks gebruik van een overdekte hal bij het Vechtdal College. Als gezamenlijke partners in Sterk Techniek Onderwijs Noordoost-Overijssel, werken ze straks samen in de praktijkhal van het Vechtdal College, maken ze gebruik van elkaars middelen en gereedschappen en kunnen studenten aanhaken bij elkaars lessen. Zo kan een doorlopende leerlijn worden vormgegeven.

De samenwerking betekent dat technische faciliteiten nog breder ingezet worden, waardoor er een vernieuwend onderwijsaanbod aangeboden kan blijven worden. Studenten zijn daardoor duurzamer en kwalitatief beter inzetbaar in het lokale bedrijfsleven.

Harry Kruiper