Hardenberg

Albert ter Horst in ridderstand verheven

Door de redactie

Zaterdagmorgen 16 februari werd onder grote belangstelling in recreatiezaal het Hoenderhok van zorgcentrum Clara Feyoena Heem Albert ter Horst, 70 jaar geridderd. Prins Stefan de 1e en zijn adjudant Kevin en de Raad van Elf van carnavalsvereniging de Turftrappers uit Slagharen hebben gemeend Albert ter Horst de onderscheiding te verlenen van het Prinselijk huis te weten 'Het Koperen Gerief' en tevens verlenen zij hem de titel van goedlachse matroos tot boevenvanger.

Albert woonde tot ruim twee jaar geleden in Slagharen en werkte voorheen bij onder andere de Marine en bijna veertig jaar bij de voormalige tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Naast de onderscheiding werd de traditionele krentenweggen overhandigd aan onder andere mevrouw van Leuwen. Na de officiële handelingen barste het feest los met in het middelpunt Albert ter Horst. Na het bezoek aan Clara Feyoena Heem werd zaterdagmiddag de traditionele seniorenmiddag voor 55+ers gehouden met een optreden van toneelverenging Adjanican in de theaterzaal van het Kronkelhonk.

Turfgat is klaar voor het carnaval

"Nog even geduld en dan is het eindelijk weer carnaval", riep de 'Prins' Stefan de 1e zaterdag bij het begin van de seniorenmiddag en is de aanloop naar carnaval. Het bonte en kleurrijke meerdaagse feest waar heel Slagharen en weide omgeving naar uit kijkt begint officieel op vrijdag 1 maart. Wethouder Jan ten Kate zal de sleutel overhandigen aan Prins Stefan de 1e. Door de sleuteloverdracht van het gemeentewapen wordt hiermee eveneens een grote verantwoordelijkheid neergelegd bij de Prins Stefan de 1e en zijn adjudant Kevin. De Prins liet na de overhandiging op voorhand weten het belang van het Turfgat en haar inwoners als tijdelijke eerste burger op verantwoordelijke wijze te dienen. Zaterdag 2 maart wordt de carnavalsoptocht optocht gehouden. Tientallen versierde wagens en loopgroepen trekken door het Turfgat, aanvang 13.30 uur.