Hardenberg

AH mag vroeg vakken vullen voor kerst

Door de redactie

Bij de AH-supermarkt aan het Van Wevelinckhovenplein in Hardenberg mogen op 23 en 24 december al vanaf 4.00 uur vrachtwagens worden gelost. De gemeente verruimt, onder voorwaarden, de laad- en lostijden om de supermarkt de mogelijkheid te geven om de vakken coronaproof te vullen voordat de kerstdrukte begint.

De supermarkt wil op 23 en 24 december graag van 4.00 tot 7.00 uur kunnen laden en lossen om de vakken te kunnen vullen voordat de kerstdrukte losbarst. AH verwacht dat het bijna niet mogelijk zal zijn om het vakken vullen te voltooien als de winkel al open is, omdat het personeel 1,5 meter afstand tot de klanten moet bewaren. Door te zorgen dat voor de opening van de winkel alle vakken al volledig zijn gevuld, is het gemakkelijker de bevoorrading op peil te houden met in acht neming van de vereiste afstand.

De gemeente is bereid mee te werken aan de tijdelijke verruiming van de laad- en lostijden omdat dit past in het beleid om maatregelen te treffen die in het belang zijn van de gezondheid van de inwoners en ondernemers. Het college stelt wel als voorwaarde dat omwonenden minimaal 72 uur van te voren worden geïnformeerd over de werkzaamheden en de duur ervan. En de ontheffing geldt alleen tijdens de pandemie. Mocht de 1,5 meterregel voor 23 december zijn opgeschort dan vervalt de verruiming van de laad- en lostijden.