Hardenberg

Afscheidsbijeenkomst burgemeester Peter Snijders

Door de redactie

Op donderdag 12 september vindt de afscheidsbijeenkomst van Peter Snijders plaats. De locatie van de bijeenkomst is het gemeentepark in Dedemsvaart, achter het gemeentehuis van de voormalige gemeente Avereest (achter the Fellowship of Acoustics). Inwoners, genodigden en personeel van de gemeente Hardenberg zijn van harte welkom om het afscheid van Peter Snijders bij te wonen.

bertil

Wie het afscheid van burgemeester Peter Snijders wil bijwonen, kan zich tot 10 september aanmelden via het e-mailadres aanmelden@hardenberg.nl. In de e-mail graag de naam, woonplaats en het aantal personen vermelden.

Programma

De bijeenkomst start om 16:00 uur (inloop). Het formele gedeelte duurt van 16:30 uur tot ongeveer 17:30 uur. Douwe Prinsse is gastheer en leidt het formele gedeelte. Tijdens het formele gedeelte zijn er vier sprekers: locoburgemeester Martijn Breukelman , gemeentesecretaris Ida Oostmeijer, Commissaris van de Koning Andries Heidema, en vertrekkend burgemeester Peter Snijders.

Na het formele gedeelte is er tijd om informeel afscheid te nemen van Peter Snijders. Op het terrein is er een aanbod van lokale proeverijen en is er mogelijkheid om te netwerken met andere aanwezigen. De bijeenkomst duurt tot 20:00 uur. Samen met The Fellowship of Acoustics zijn er een aantal lokale muzikale talenten gekozen die komen optreden op de afscheidsbijeenkomst.

Vertrek Peter Snijders

Peter Snijders is op 1juli door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Zwolle voorgedragen als burgemeester van Zwolle. De aanbeveling van de Zwolse gemeenteraad is toen overgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft op voorstel van de minister besloten om Peter Snijders voor te dragen voor benoeming. De benoeming van Snijders in Zwolle gaat in op 16 september 2019. Snijders was sinds 3 oktober 2011 burgemeester van Hardenberg en werd op 12 september 2017 voor een tweede termijn benoemd. Voordat hij burgemeester werd in Hardenberg was hij onder meer wethouder van de gemeente Coevorden en burgemeester van De Wolden. In Hardenberg wordt een waarnemend burgemeester aangesteld voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is. De waarnemend burgemeester is Jan Willem Wiggers. Hij begint op 24 september.