Hardenberg

Afscheid van de school in Bruchterveld

Door de redactie

Net voor de kerstvakantie is de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie in Bruchterveld opgeleverd. In dit gebouw krijgen het dorpshuis, de school en de kinderopvang alsmede de bibliotheek en de logopedie een plekje.

Nu deze fase is afgerond kan er begonnen worden met de aanleg van het buitenterrein. Hiervoor is de sloop van de bestaande school nodig. Deze is inmiddels 107 jaar oud en heeft heel veel Bruchtervelders, Ebbenbroekers en Kloosterhaarders het onderwijs gegeven wat nodig was voor hun ontwikkeling. Dat er sprake is van een zekere nostalgie en weemoed spreekt voor zich. Op 16 en 17 januari krijgen de huidige leerlingen van school een programma voorgeschoteld (inclusief slapen) wat in het teken zal staan van het nemen van afscheid. In de week daarna vindt de verhuizing plaats en wordt vervolgens de 27e het deel voor de school en de kinderopvang in gebruik genomen.

Veel oud-leerlingen hebben aangegeven het heel plezierig te vinden om nog één keer in het oude gebouw rond te mogen lopen. Dit kan op vrijdag 17 januari van 17.00 – 19.00 uur. Uiteraard is er dan ook de mogelijkheid om het nieuwe gebouw te bezichtigen. Tevens wordt er een verkoop gehouden van artikelen die niet mee gaan in de verhuizing. Voor de mensen die nog even na willen kletsen en drinken is het dorpshuis geopend.

De officiële opening staat gepland voor 22 april. Voor die tijd zal de nieuwe buitenruimte ingericht zijn. Dit plein is ontworpen in overleg met de gebruikers en biedt natuurlijk mogelijkheden om te spelen, te verblijven en voor grotere activiteiten. Er zal parkeerruimte gerealiseerd worden en de nieuw te bouwen woningen hebben uitzicht op het plein.