Hardenberg

Afscheid in stijl

Door de redactie

Burgemeester Peter Snijders heeft op donderdag 12 september afscheid genomen van de gemeente Hardenberg. Het werd een afscheid in stijl: tijdens een informele bijeenkomst in het gemeentepark in Dedemsvaart namen de vele genodigden en inwoners in festivalsfeer afscheid van 'hun' burgervader.

Peter Snijders was acht jaar burgemeester van Hardenberg. Hij verlaat de gemeente om in Zwolle dezelfde functie te gaan vervullen. Daar mogen ze "hun blauwe vingers aflikken" met de komst van Snijders, concludeerde gemeentesecretaris Ida Heidema in haar toespraak. Ook CdK Andries Heidema, ceremoniemeester (en oud-wedhouder) Douwe Prinsse en locoburgemeester Martijn Breukelman spraken vol lof over Snijders. Ze roemden zijn openheid, daadkracht en ¿ niet in de laatste plaats ¿ zijn humor.

Snijders zelf kijkt met veel plezier terug op de afgelopen acht jaar, en constateert met voldoening dat Hardenberg zijn regiofunctie met verve vervult. In dat licht bezien is de realisatie van het nieuwe compacte maar zeer moderne ziekenhuis een goed voorbeeld. Blij toonde Snijders zich vooral met het feit dat Hardenberg, in tegenstelling tot de meest grens- of plattelandsgemeentes, een flinke groei laat zien. Het inwonertal steeg in de afgelopen jaren van circa 58.000 naar net geen 61.000. "Eigenlijk had ik een week later moeten vertrekken", zegt Snijders daarover, "dan hadden we er 61.000 gehad, nu komen we er nog 18 tekort".

Glossy

Bij zijn afscheid kreeg Peter Snijders uit handen van Martijn Breukelman een exemplaar overhandigd van de 'PETER', een glossy waarin een tiental mensen met wie Snijders in de gemeente Hardenberg samenwerkte herinneringen ophalen. Daarmee draaide de avond vooral om informeel ontmoeten. Daar bood het park met de diverse tenten, foodtrucks en stands met verschillende hapjes en drankjes, en livemuziek van lokale, regionale en landelijke artiesten de ideale setting voor.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer