Hardenberg

AFC-trein dendert over HHC Hardenberg heen

Ingezonden

Ron Jonker

HHC Hardenberg creëerde zaterdagmiddag alleen halve kansen in de wedstrijd tegen AFC. De Hardenbergers wisten thuis opnieuw niet te overtuigen en verloren opnieuw, dit keer met 0-2. De club uit de hoofdstad kon het duel halverwege de tweede helft beslissen.

Kort na aanvang van het treffen kregen de Amsterdammers de eerste kans. Joël Tillema schoot uit een draai over het doel van HHC. Tien minuten later gaf ploeggenoot Cody Claver een scherpe voorzet, maar het schot van Kenny Teijsse belandde in de handen van goalie Ramon Nijland. Veel meer lieten beide ploegen in de eerste helft niet zien.

Na rust was er de hoop dat HHC beter voetbal op de mat zou leggen, maar wie dat dacht kwam bedrogen uit. Het enige moment dat op een kans leek kwam net na de pauze, de kopbal van Rob van der Leij over het doel imponeerde echter niet. Niet lang daarna kon AFC wel de openingstreffer maken. Tillema kreeg de bal van links en kopte bij de tweede paal binnen. Zes minuten later maakte Oussama Siali met een prachtig schot van een meter of twintig de 0-2. En daar bleef het bij in Hardenberg.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer