Hardenberg

Ada Hofman op bezoek in de Vijvertuinen in Loozen

Door de redactie

Op donderdag 9 mei waren oud-eigenaren Ada Hofman en haar partner Douwe Wolters op bezoek in de Vijvertuinen van Ada Hofman. Vanwege opnames voor het televisieprogramma EenVandaag werd de vijverspecialiste van Nederland geïnterviewd om haar mening te geven over vervuilde stadsvijvers.

Ondanks Ada's fysieke problemen is haar visie en zijn haar uitspraken nog altijd net zo scherp en helder als het vijverwater in de Vijvertuinen en wat ze in haar populaire boeken over vijvers beschrijft.

Volgens Ada en Douwe heeft elk jaargetijde zijn charme in de Vijvertuinen, maar vanaf half mei vinden zij toch wel de mooiste tijd vanwege de uitbundige bloei van onder andere de waterlelies en de vele soorten planten en bomen, en natuurlijk de kikkerconcerten.

Na een heerlijke wandeling door de tuinen werd de dag afgesloten onder het genot van een kopje koffie met appeltaart waarbij nog vele leuke anekdotes door Ada en Douwe werden verteld in een gezellig onderonsje.

De Vijvertuinen van Ada Hofman zijn tot en met eind september geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur Meer informatie is te vinden op www.devijvertuinenvanadahofman.nl.