Hardenberg

Actie voor kindertehuis Peduli Anak

Door de redactie

Vrijdag 28 juni was actiedag op de Koningsbergerschool in Bergentheim. Er werd een sponsorloop gehouden voor Peduli Anak, een stichting die opvang, scholing en hulp biedt aan kansarme, verwaarloosde en misbruikte kinderen in Indonesië. Het kindertehuis van deze stichting staat op Lombok. Dit eiland is in augustus 2018 zwaar getroffen door een aardbeving, waardoor het tehuis compleet weggevaagd is. Marja Potgieter uit Bergentheim kwam met het idee om met de school een actie te houden voor de wederopbouw van het kindertehuis op Lombok. Het echtpaar Ben en Ina Kornegoor uit Enter hadden nauwe contacten op Lombok en zo ontstond al snel de samenwerking.

Begin juni zijn alle kinderen van school geïnformeerd over het goede doel door het echtpaar Kornegoor. Met een filmpje en een presentatie lieten ze zien hoe de toestand op Lombok op dit moment is en hoe hard ze bezig zijn met de wederopbouw. De leerlingen hebben in de weken daarna bij familie en vrienden gevraagd om hun te sponsoren voor dit goede doel. Aan de sponsorloop, die afgelopen vrijdag plaatsvond, deden alle leerlingen mee. De groepen 1 tot en met 4 hadden een hindernisloop en de kinderen van groep 5 tot en met 8 liepen rondjes op het grote schoolplein. Veel ouders waren gekomen om hun kind(eren) aan te moedigen.

Aan het einde van de ochtend werd het bedrag bekendgemaakt. Juf Inge Scholten, stagiaire op de school en organisator van de actiedag overhandigde de cheque aan Ben en Ina Kornegoor en Shani Bijen van de stichting Peduli Anak. De vreugde was groot toen het bedrag bekend werd: er werd maar liefst 4.117,30 euro binnengehaald! Een geweldig bedrag waar de stichting Peduli Anak veel mooie en belangrijke werkzaamheden voor kan doen. Ben Kornegoor bedankte de kinderen van de Koningsbergerschool, dat zij zich hadden ingezet voor kinderen, die geen makkelijk leven leiden. Het is goed om naar elkaar om te zien en samen te werken om te helpen waar het nodig is.

Wilt u zelf een steentje bijdragen aan deze stichting dan vindt u informatie hierover op www.pedulianak.org.