Hardenberg

Achtstegroepers kunnen eindmusical spelen in theater De Voorveghter

Door de redactie

Theater De Voorveghter stelt, in samenwerking met de gemeente Hardenberg, de laatste vier weken van het schooljaar het toneel van de grote zaal ter beschikking aan alle basisscholen in de gemeente Hardenberg, zodat de kinderen van groep 8 de traditionele eindmusical kunnen uitvoeren in een heus theater.

Natuurlijk zal dit allemaal plaatsvinden met inachtneming van alle RIVM-voorschriften, er zal dan ook geen publiek bij aanwezig zijn. Schitteren op een echt podium, in een heus theater en alles natuurlijk mooi uitgelicht. De kinderen voeren de musical in De Voorveghter uit en dit wordt met een aantal camera's opgenomen. De musical zal dezelfde avond om 19.30 uur live via internet worden uitgezonden voor trotse ouders, familie, vrienden, medescholieren en natuurlijk de spelers zelf. Na afloop zal er ook een download-link beschikbaar zijn, zodat de musical op ieder ander moment terug te kijken is. Een prachtig aandenken voor later.

Musical

"Meerdere scholen uit de gemeente Hardenberg voeren jaarlijks hun musical op in De Voorveghter. Niet alleen voor de kinderen en leerkrachten een geweldige ervaring, maar ook voor ons als Voorveghters iets om jaarlijks naar uit te kijken. Het is zo leuk om al die blije kinderen te zien en om er samen met hen een geweldige dag van te maken! Ik weet uit eigen ervaring hoe bijzonder en leuk het is om je musical op te voeren in De Voorveghter. Het is inmiddels 30 jaar geleden, maar wat vond ik mezelf stoer en wat was ik trots!" zegt Jan Maarten Veurink, directeur van theater De Voorveghter. "Helaas kan dat nu niet. Ook zal het nog niet mogelijk zijn om met ouders en familie in een aula van de school of een ander zalencentrum naar de musical te kijken. Daarom stellen we ons toneel heel graag ter beschikking aan de achtstegroepers, zodat zij toch nog de musical kunnen spelen waar ze zo hard voor geoefend hebben. We hopen dat de kinderen op die manier op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun basisschool."Inmiddels hebben zich al een tiental scholen uit de hele gemeente Hardenberg aangemeld, waaronder Dedemsvaart, Balkbrug, Slagharen en Gramsbergen. Alleen voor de kosten van de cameraregistratie wordt een kleine bijdrage gevraagd, dit wordt namelijk door het theater uitbesteed.

Meedoen?

Theater De Voorveghter roept geïnteresseerde basisscholen op om zich te melden via een mail naar janmaarten.veurink@hardenberg.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer