Hardenberg

Abrupt einde aan oefenduel DETO tegen Turkse Kracht

Door de redactie

De eerste wedstrijd van DETO in 2017 tegen Turkse Kracht kende dinsdagavond 10 januari een abrupt einde, de dienst doende scheidsrechter besloot een kleine tien minuten voor tijd de wedstrijd te staken toen een speler van de gasten zich agressief gedroeg en leek te ontsporen. Gelukkig hielden de andere spelers het hoofd koel en het heethoofd in bedwang. DETO leidde op dat moment met 3-2.

Bij DETO ontbraken aanvoerder Wybe Kram (ziek), Qays Shayesteh (werk), Stan Nijhuis en Rene Nijhof (beiden geblesseerd). Daardoor waren talenten Hans Matti en Lars Reekers aan de selectie toegevoegd. DETO trok het initiatief direct naar zich toe en was de hele wedstrijd spelbepalend, de gasten betrokken de verdedigende stellingen. Het spel speelde zich dan ook veelal af op de helft van Turkse Kracht. DETO creëerde zich kans op kans maar was ongelukkig of te besluiteloos in de afronding. Al na vijf minuten werd een bal van de lijn gehaald, de rebound van John Fraterman werd knap gered door de doelman. Er volgden meerder kansen, zo zag John nog een inzet in het zijnet belanden en een schot langs de kruising vliegen. En ook pogingen van Mark Koetsier, Frank Smit, Lesley Nahrwold en Reno Timmerman leverden geen openingstreffer op. Die viel na een half uur aan de ander kant, bij de eerste beste kans van de gasten was het raak. Door weifelend ingrijpen van de DETO defensie mochten de gasten zo door het hart van de verdediging lopen en simpel de score openen: 0-1. Mark Koetsier en Nick Schuur kregen vervolgens vrij voor doel kans op de gelijkmaker, maar het was kort voor rust Frank Smit, die een strafschop overtuigend binnenschoot (1-1), nadat hij onderuit was getrokken.

Na rust hetzelfde spelbeeld, DETO deelde de lakens uit en was veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander. Dat leverde net als voor rust weer de nodige kansen op. Kort na rust stuitte de doorgebroken Frank Smit op de uitkomende keeper, net als Hans Matti die na een mooie actie de bal niet langs de doelman kreeg. Een vrije kopkans werd door Maarten Booijink vol op de keeper gekopt. Net als voor rust sloegen de gasten twintig minuten voor tijd vanuit het niets toe. DETO stond collectief te slapen, waardoor een speler van Turkse Kracht zo langs vier man mocht lopen, zijn schot belandde op de paal waarna de rebound simpel werd binnen getikt: 1-2. Gelukkig kwam DETO snel weer langszij, nadat Frank Smit vrij voor doel de bal net over had gelobd, werd een voorzet van Frank even later in eigen doel gewerk : 2-2. Het hoogtepunt van de wedstrijd viel ruim tien minuten voor tijd te noteren, een wereldpass van Nick Schuur werd door de diepgaande Frank Smit knap gecontroleerd waarna hij de keeper omspeelde en DETO naar de verdiende voorsprong schoot: 3-2. Enkele minuten later werd de wedstrijd gestaakt door het al genoemde incident en eindigde de wedstrijd in mineur.