Hardenberg

Ab en Riek Roelofs 65 jaar getrouwd

Door de redactie

Albert Willem Roelofs (93) en Hendrika Roelofs-Boerrigter (91) uit Hardenberg zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Wiggers feliciteerde het briljanten bruidspaar telefonisch met het heugelijke feit.

Op maandag 20 juli kende de gemeente Hardenberg een nieuw briljanten bruidspaar. Op 20 juli 1955 traden Ab en Riek in het huwelijksbootje. Ab was opgegroeid in Radewijk en Riek in Brucht, beiden getogen op een boerderij. Na het doorlopen van de lagere school en landbouw winterschool ging Ab van 1948 tot 1950 naar Nederlands Indië voor militaire dienst. Hier was hij ingedeeld bij de geneeskundige dienst. In die tijd schreven Ab en Riek elkaar menige brieven en toen hij in 1950 terugkeerde, kwam het daadwerkelijk tot verkering van beiden. Ab wilde boer worden maar niet in Nederland. Ab: "Ik was meer dan 2 jaar weggeweest en Nederland was mij te klein geworden en wilde emigreren naar overzee". Maar Riek was zeer gebonden aan de gemeente Hardenberg dus werd een compromis gezocht en gevonden. Net over de grens in Wielen had Ab grond liggen en een boerderij werd gebouwd. Het duitse plaatsje Wielen bestond voor zeker 75 procent uit Nederlanders. Riek zegt: "Duits Wielen was een echte Hollandse kolonie, rustend tegen het oorspronkelijke vaderland en onze kinderen gingen naar school in Nederland". Ab vervolgt: " We begonnen met 5 koeien, 1 paard, een paar varkens en een aantal kippen, zo ging dat in die tijd". Zes kinderen bracht het huwelijk voort van Ab en Riek. In 1996 besloten ze terug te keren naar Hardenberg. Sinds die tijd wonen ze vlak bij de Vecht aan de Achterbrink.

"We zijn erg dankbaar en blij dat we nog steeds op ons zelf wonen", aldus het bruidspaar. "Oud worden is één ding maar oud en gezond blijven is iets anders", zegt Riek. Ondanks hun kleine lichamelijke "klachten" zijn beiden nog erg energiek. Riek leest dagelijks de krant en boeken, breit veel en appt met kinderen en kleinkinderen. Ab is lid van waarschijnlijk het kleinste zangkoortje van Nederland, elke maandag zingt hij met 2 buren liederen. Verder puzzelt hij veel en "fietst" nog op de hometrainer. "We hebben een zeer goed huwelijk en zijn erg blij voor elke dag die we samen mogen zijn. Dit tesamen met de geweldige hulp van onze lieve kinderen, onze fantastische buren en de geweldige hulp van de Saxenborg medewerkers", zo besluit het echtpaar Roelofs.

"We zijn erg dankbaar en blij dat we nog steeds op ons zelf wonen" aldus het bruidspaar. "Oud worden is één ding maar oud en gezond blijven is iets anders" zegt Riek. Ondanks hun kleine lichamelijke "klachten" zijn beiden nog erg energiek. Riek leest dagelijks de krant en boeken, breit veel en appt met kinderen en kleinkinderen. Ab is lid van waarschijnlijk het kleinste zangkoortje van Nederland, elke maandag zingt hij met 2 buren liederen. Verder puzzelt hij veel en "fietst" nog op de hometrainer.

"We hebben een zeer goed huwelijk en zijn erg blij voor elke dag die we samen mogen zijn. Dit tesamen met de geweldige hulp van onze lieve kinderen, onze fantastische buren en de geweldige hulp van de Saxenborg medewerkers" zo besluit het echtpaar Roelofs.