Ommen

Aantal Coronabesmettingen blijft stijgen; wees alert!

Door de redactie

Donderdag 17 september lieten de Veiligheidsregio IJsselland en de GGD IJsselland weten, dat het aantal besmettingen met het coronavirus sterk is toegenomen in onze regio. Ook het aantal Ommenaren dat positief getest is op het coronavirus blijft stijgen. Om nieuwe, strengere maatregelen te voorkomen is het belangrijk dat we ons blijven houden aan de maatregelen.

Burgemeester Hans Vroomen ziet dat in Ommen, net als in de rest van IJsselland en Nederland, het aantal besmettingen weer stijgt. "Afgelopen weken laten zien dat er bijna dagelijks één of twee positief geteste Ommenaren zijn. Reden om alert te zijn. Gelukkig houden de meeste mensen in Ommen zich goed aan de regels. Toch besef ik dat dit lastig kan zijn. dat neemt niet weg dat ik iedereen oproep om de discipline, die we voor en tijdens de zomermaanden hadden, ook nu in acht te blijven nemen. De strijdt met corona duurt lang, maar alleen als we samen volhouden zullen we deze winnen".

Voorkom nieuwe besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen lijkt voor een groot deel voort te komen uit ontmoetingen in de privésfeer. Het blijkt dat privé-feestjes, familieaangelegenheden, werksituaties en bezoeken aan het buiteland een verhoogd risico op besmetting met zich meebrengen. "Laten we aandacht hebben voor ons gezin, voor de kwetsbaren om ons heen en voor onszelf. Houd je daarom ook bij contacten met familie en vrienden aan de genomen maatregelen. De gezondheid van ons allemaal is belangrijk en we willen niet terug naar de maatregelen van voor de zomer. Laten we allemaal ons best doen!", aldus burgmeester Vroomen.

Houd je aan de maatregelen

Samen voorkomen we verdere besmetting van het coronavirus, dus:

¿ blijf thuis bij klachten en test zo snel mogelijk;

¿ houd 1,5 meter afstand van anderen;

¿ was vaak uw handen;

¿ werk zoveel mogelijk vanuit huis;

¿ vermijd drukke plekken;

¿ reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Op www.rijksoverheid.nl zijn alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te lezen.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer