Hardenberg

Aanmelden voor Erfgoedprijs alleen nog deze maand

Door de redactie

Wie nog een woning, schuur, tuin of landschap, hekwerk of een ander object wil aanmelden voor de Ons Erfgoed prijs 2019, kan dat alleen deze maand nog doen. Daarna sluit de termijn voor 2019. Vorig jaar reikte de Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Geerdijk-Vroomshoop de prijs zelfs twee keer uit, namelijk aan kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop en herberg Swaen aan de Brink te Den Ham.

Voor het bepalen van de Erfgoedprijs roept het stichtingsbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Marie José Temmink, de hulp in van de lokale bevolking. Het gaat om panden of andere objecten, die met zorg voor de historische details dit jaar of vorig jaar zijn gerenoveerd, en die zo veel mogelijk in hun oorspronkelijke staat zijn teruggebracht. De prijs, een fraaie glassculptuur van de Hammer kunstenaar Kees Huigen, wordt altijd uitgereikt op Monumentendag.

Aanmelden kan telefonisch, schriftelijk of per mail bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27, 7681 GT Vroomshoop, 0546-642191 of klaas@dragtmail.nl. Ook kan het favoriete pand vóór 1 juli, zo mogelijk met foto, worden aangemeld op www.stichtingonserfgoed.nl.