Hardenberg

Aanleg trimbaan in Vechtpark Hardenberg van start

Door de redactie

De aanleg van een trimbaan in het Vechtpark in Hardenberg is gestart. Het college van B&W had ingestemd met een trimbaan. De trimbaan kan dan nog voor de zomer gebruikt worden. De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan en wordt verspreid over het vechtpark aangelegd.

Inwoners van Hardenberg kunnen deze zomer sporten en ontspannen op de trimbaan in het Vechtpark Hardenberg. De aanleg van de trimbaan is een idee van inwoners en ondernemers en onderdeel van het Tientorenplan. De trimbaan wordt verspreid over het Vechtpark aangelegd, met hotspots bij Baalder, het Heemsermarspark en in het gebied rond de Molengoot. Vorig jaar konden inwoners ideeën indienen voor een belevingsplek in het Vechtpark. De meeste ideeën hadden betrekking op een trimbaan of een soortgelijke voorziening. Daarom is dit plan samen met een aantal inwoners en sportondernemers verder uitgewerkt door bureau Anno2000. De trimbaan wordt verspreid over het Vechtpark aangelegd, met hotspots op drie plekken waar al boulderingstenen staan. Op deze hotspots wordt een aantal houten toestellen en objecten voor kracht, uithoudingsvermogen of behendigheid bij elkaar geplaatst. Hier kunnen inwoners sporten en bewegen, maar er is ook plek om uit te rusten of te ontspannen op bankjes die ook worden geplaatst.

Tientorenplan

De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan, van het provinciale programma Ruimte voor de Vecht. Het plan is opgezet door Waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en verschillende gemeenten. Doel van dit plan is op tien plekken langs de Vecht 'de beleving van de rivier en het landschap te versterken'. Het Vechtpark Hardenberg is één van de 'torens' uit dit plan.