Hardenberg

Aangepaste herdenking Indië Monument Hardenberg

Door de redactie

De Indiëherdenking op zaterdag 15 augustus kan toch doorgaan. Vanwege de coronacrisis is er gekozen voor een sobere herdenking, zonder de aanwezigheid van de vele donateurs.

"We zijn blij dat we, in overleg met de gemeente, toch een herdenking kunnen houden dit jaar", laat het bestuur van de Stichting Indië Monument weten. Lange tijd was er twijfel bij het bestuur of en hoe er herdacht moest worden in dit jaar waarbij bijna alles wordt bepaald door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. "Dat er herdacht moet worden staat als een paal boven water. Dit was de belangrijkste opdracht die het huidige bestuur mee kreeg van de oprichters van de Stichting Indië Monument Hardenberg. Hoe er herdacht moet worden is een ander verhaal. Waar men normaal uitgaat van een draaiboek moest er dit jaar toch het één en ander veranderen. Het belangrijkste verschil met andere jaren is de hoeveelheid aanwezigen. De trouwe donateurs die het monument al zo lang steunen wordt dit jaar gevraagd om een grotere bijdrage dan ooit. Het verzoek in de uitnodiging is duidelijk, blijf thuis. De herdenking zal alleen worden bijgewoond door hen die een toespraak houden en/of bloemen leggen. Het zal al met al een sobere herdenking worden waarbij naast de sprekers ook het bestuur, de trompettist, vertegenwoordigers van de veteranen en de natres (Nationale Reserve) aanwezig zullen zijn".

Om de donateurs en overige belangstellenden die het monument een warm hart toe dragen toch de gelegenheid te geven de herdenking te volgen zal de herdenking te zien zijn via een livestream. Deze is te vinden op www.indiemonument-hardenberg.nl en de facebookpagina van de Stichting Indië Monument Hardenberg.

Evenementenkalender