Hardenberg

63e Hardenberger Avondvierdaagse van start

Door de redactie

Woensdagavond 12 juni ging de 63e Harderbergse wandelvierdaagse van start. Maar liefst ruim 2800 wandelaars stonden om 18.00 uur klaar voor de start op de Piet Heinstraat. Voorzitter Theo van Weerd gaf het startsein waarna bewoners en leiding van zorgcentrum Het Vechtdalhuis uit Hardenberg de eer de 63e uitgave in gang zette.

Zaterdagmiddag worden ruim 3200 wandelaars verwacht om op feestelijke wijze binnengehaald te worden tijdens het traditionele defilé. "We zijn er bijna, een potje met vet al op de tafel gezet'", waren enkele wandelliedjes die massaal tijdens de eerste etappe door de deelnemers werden gezongen.

De 63e uitgave van het wandelfestijn begon ooit in 1956. Opgericht door de heer Edens en enkele andere bestuursleden. Niemand had toen kunnen bedenken dat de wandelvierdaagse zo'n grote impact zou hebben op de jeugd/scholen en wandelaars van de gemeente Hardenberg. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste eendaagse sportevenement in Hardenberg die een groot aanzien heef en jaarlijks ruim 3200 deelnemers kent. Zaterdag is de finaledag met een groots defilé vanaf sportpark 'De Boshoek'. Onder begeleiding van diverse muziekverenigingen uit de gemeente en omstreken zal de bonte stoet wandelaars om 16.00 uur richting het centrum van Hardenberg trekken waarna op de Markt op feestelijke wijze de prijzen worden uitgereikt.