Hardenberg

Schooldammen in De Binder

Ingezonden

5e Plus Schooldamtoenooi

Woensdagmiddag 9 januari werd in de Binder voor de 5e keer het plus schooldamtoernooi georganiseerd door Damclub De Vechtstreek.

Bij de welpen (groep 5&6) deden 8 teams mee en bij de pupillen (groep 7&8) speelden 7 teams mee. Elk team bestaat uit 4 spelers plus 1 reserve.

Bij de welpen werden er weer mooie wedstrijden gespeeld, hier was het tot aan de laatste ronde spannend, uit eindelijk wist Akker 1 de meeste punten te vergaren met 12 punten net voor de Sprengel 1 en Akker 4.

Ook bij de pupillen werd er felle strijd geleverd, hier ging het op het eind van de middag tussen Akker 9, Pr Irene 2 en Den Velde 1, maar ook hier wist uiteindelijk Akker 9 bovenaan te eindigen waardoor ze na 3 keer winst de wisselbeker mogen behouden.

Welpen

1 Akker 9

2 Irene 2

3 Den Velde 1

4 Sprengel 3

5 Akker 7

6 Akker 8

7 Akker 6

Pupillen

1 Akker 1

2 Sprengel 1

3 Akker 4

4 Irene 1

5 Akker 2

6 Akker 5

7 Akker 3

8 Sprengel 2

Tijdens de wedstrijden werd er door Matheo en Daniel Boxum simultaan gespeeld tegen willekeurige tegenstanders en beide heren wonnen nagenoeg al hun partijtjes.

De gebroeders Boxum zijn 2 supertalenten waarvan Matheo met 9 jaar 2 jaar jonger is dan zijn broer Daniel.

Matheo Boxum is dit jaar al twee keer Nederlands kampioen geworden in zijn leeftijdsklasse. In mei werd hij in Hoogeveen nationaal kampioen bij de welpen en een maand later deed hij het nog eens dunnetjes over door de nationale titel in het sneldammen te veroveren.

Al met al dus weer een leuke middag voor de jeugd en ouders!!

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer