Hardenberg

Tranen van blijdschap bewoners glazenhuis in Gramsbergen

Door de redactie

Het Glazenhuis in café The Alley in Gramsbergen heeft een recordbedrag bedrag opgeleverd van 53.906,42 euro. Het megabedrag is voor onderzoek om de spierziekte ALS te bestrijden. De vorige editie bracht een bedrag op van 52.66,33 euro. Na de bekendmaking waren er volop tranen van geluk bij de bewoners van het glazenhuis, Tessa Meier, Charissa Meulemans-van Zon, Gert Mink en Marco Kroezen.

Na vier dagen in het glazenhuis gebivakkeerd te hebben kwam het kwartet zondagavond na 95 uur onder een groot applaus naar buiten. Nadat Rudi Buschers (ALS patiënt) de deur van het glazenhuis opende kwam Marco Kroezen als eerste van de vier bewoners naar buiten. Charissa Meulemans-van Zon, eveneens bewoner van het Glazenhuis kwam met tranen in haar ogen naar buiten om haar tweejarige dochtertje Amara met een knuffel te verwelkomen.

Na vele knuffels werden de tijdelijke helden uit o.a. Gramsbergen een drie-gangen menu voorgeschoteld, want vier dagen leven op water, koffie, thee en shakers heb je wel zin aan wat anders laat Gert Mink met een brede glimlach weten.

De zesde editie van het Glazenhuis was weer een voltreffer. Het begon allemaal in 2013 waarbij maar liefst 22.000 euro werd opgehaald. De inwoners van Gramsbergen sloten deze goede doelen actie in hun armen en dat leverde deze zesde editie weer een recordbedrag op, een stad die weet hoe je gezamenlijk tot grote daden kunt komen, een stadje waar Hardenberg en wijde omgeving trots op kan zijn.