Hardenberg

50PLUS wil meer controle op vreugdevuren

Door de redactie

De raadsfractie van 50PLUS Hardenberg pleit voor betere controle op wat er precies wordt verbrand op de vreugdevuren die elke jaarwisseling worden ontstoken. De partij signaleert dat nu alles lijkt te kunnen vanwege gebrek aan handhaving.

In een brief met schriftelijke vragen aan het college van B&W schrijft 50PLUS: "Op 31 december van ieder jaar is het traditie dat op diverse plaatsen vreugdevuren worden ontstoken. Helaas wordt er van alles verbrand zoals: laminaat, meubels en ander schadelijk materiaal, wat slecht is voor het milieu en de volksgezondheid. Dergelijke vuren zijn al verboden vanuit de A.P.V. Echter, gaat het ontsteken van dergelijke vreugdevuren onverminderd door. Zeer waarschijnlijk wordt dit mede veroorzaakt doordat er geen enkel toezicht is op wat er daadwerkelijk wordt verbrand".

De fractie van 50PLUS wil daarom het volgende weten van het college: Wat is de reden dat het College tot op heden hier niet handhavend tegen optreedt? En is het College vanaf dit jaar wel bereid hier handhavend tegen te gaan optreden. Zo nee, wat heeft het college nodig om dit wel te doen?