Hardenberg

4D-makelaar ook in 2021 voor het Vechtdal

Door de redactie

Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder is de 4D makelaar voor het Vechtdal. De 4D's staan voor Durven, Delen, Denken en Doen.

De afgelopen twee jaar zijn al mooie initiatieven gerealiseerd. Zo is voor de winkel in Lemele een goede enquête uitgezet, heeft de kinderboerderij in Ommen een plan ontwikkeld voor een beleefpad en wordt er een bootcamp plek gerealiseerd in Hoonhorst. Ouderen in Mariënberg en Beezerveld kregen een tablet, waardoor ze zich minder eenzaam voelen en muziekschool Pianoforte kon kerstmuziek digitaal weergeven. Er zijn ontmoetingsbijeenkomsten georganiseerd voor mensen met een GGZ ervaring en de Pop Up kledingbank kon gerealiseerd worden. Via het programma 'Ik en mijn droom' kunnen kinderen met elkaar hun droom verwezenlijken. (zie foto)

Cofinanciering

De 4D-makelaar kan meedenken over jouw initiatief, over hoe je anderen daarbij betrekt, hoe je een plan schrijft en waar financiering te vinden is. De 4D-makelaar werkt nauw samen met mensen bij de gemeenten, bij de provincie of bij andere initiatieven die lijken op dat van jou. Voor het Vechtdal is een budget van 25.000 euro per jaar beschikbaar, om in te zetten als cofinanciering voor het realiseren van de initiatieven.

De makelaar is er voor mensen die een idee hebben voor het verbeteren van de sociale kwaliteit in hun straat, buurt, wijk of dorp. Dat kunnen mensen van stichtingen of verenigingen zijn, maar ook gewoon inwoners uit Hardenberg, Ommen en Dalfsen.

Bouw mee

Wil je ook meebouwen aan het versterken van de sociale kwaliteit in het Vechtdal? Of heb je zelf hulp nodig bij het realiseren van jouw idee? Neem dan contact op met de 4D makelaar in jouw regio, Karola Schröder www.stimuland.nl/4D, karola.schroder@planet.nl.