Hardenberg

49e Dedemsvaria biedt een topprogramma

Door de redactie

Maandenlang werd er reikhalzend naar uitgekeken en maandagavond 29 juli was het dan zover, de start van de jaarlijkse feestweek in Dedemsvaart. Een Dedemsvaria, die alweer voor de 49e keer wordt gehouden.

"Best knap. Zoveel jaren een evenement blijven volhouden vraagt nogal wat van een organisatie en kan niet zonder veel inzet van fanatieke, bevlogen vrijwilligers. Dat doe je niet zomaar even. Het slokt enorm veel tijd op om dat te doen. Daarom groot respect voor de Dedemvaria en vooral voor de mensen die het al 49 jaar organiseren. Het programma ziet er als vanouds weer top uit", prees Rudi Bults van The Fellowship of Acoustics bij de openingsceremonie. Hij kreeg de eer toebedeeld om samen met Rozenkoningin Karlijn van Straten en Mini-Rozenkoningin Lindy Kramer de rode knop te bedienen als startsein voor de feestweek, waarna talrijke ballonnen en confetti het luchtruim kleurden. De hofdames Tess van Straten en Ilse van Beesten en de mini-hofdames Joanne Tibben en Tess Post keken lachend toe net als het in groten getale toegestroomde publiek, dat werd opgeroepen om er samen een mooie feestweek van te maken. Een Dedemsvaria, die deze week als vanouds bol staat van de activiteiten voor mensen van alle leeftijden.

Kinder-woensdag

Het Rozentrio beleeft in dit verband een bijzonder hectische week, want bij vrijwel alle evenementen zijn zij present om sfeer te proeven, ervaringen met het publiek te delen of prijzen uit te reiken. Voor het mini-trio is het met name vandaag, Kinder-woensdag, hoogtijdag. Een dag, die vanavond rond 17.00 uur inmiddels bijna traditiegetrouw wordt afgesloten met het ludieke pannenkoekencircus. Wie hierbij niet 'onder wil sneeuwen' wordt aangeraden een beetje op een afstandje toe te kijken. Bij alle andere evenementen geldt dat niet. Kom kijken of doe vanavond mee aan bijvoorbeeld het zomercarnaval in de feesttent aan de Julianastraat vanaf 21.30 uur.

Bijzonder bezienswaardig, smaakvol en ludiek zijn ook de activiteiten tijdens de Amerikaanse donderdag met onder andere country- en linedancing, het kampioenschap frikandellen eten en gezwalk op de balk op de Hoofdvaart. De Varia-vrijdag staat vooral in het teken van Braderie met onder meer het kampioenschap standwerken. Lekker snuffelen bij de circa honderd kramen en koopjes opdoen. In een woord genieten! Dat zal het ook zeker zijn op de laatste dag van de feestweek, de knallende zaterdag met opnieuw braderie, maar onder andere ook Live Cooking, klassieke motoren en ter afsluiting van de feestweek, van 20.30 tot 2.00 uur, een knallfeest met René Karts, Q-music het foute uur en DJ Douwe in de feesttent. Het is slechts een greep uit het overvolle Varia-programma. Een compleet overzicht van alle activiteiten deze week is te vinden op dedemsvaria.nl. Beleef het mee en geniet ervan!