Nieuws

4 Redenen om een elektrische fiets aan te schaffen

De Toren

 

 

Twijfel je al een tijdje over de aanschaf van een e-bike? In dit artikel geven we je vier goede redenen om toch voor een accu op je fiets te gaan.

 

 

1.    Je gaat ineens veel harder

Vergeleken met een gewone fiets heeft een e-bike natuurlijk een heel belangrijk voordeel: je bent er veel eerder mee op de plaats van bestemming. Het ligt er een beetje aan welk type elektrische fiets je koopt, maar in principe kun je hiermee tussen de 25 en 45 kilometer per uur. Voordat je dat met alleen je eigen spierkracht voor elkaar hebt, zweet je flink…

 

2.    Je leeft er gezonder door

Dit klinkt misschien als een tegenstelling: meer gezondheid door een accu op je fiets. En toch is het zo. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een elektrische fiets meer bewegen dan mensen die op een reguliere fiets rijden. Blijkbaar verandert je ‘state of mind’ zodra je overgaat tot de aanschaf van een e-bike. Een goede ontwikkeling!

 

3.    Je hebt misschien je auto niet meer nodig

Die extra snelheid en wendbaarheid van je e-bike zorgt er misschien wel voor dat je niet eens meer een auto nodig hebt. Zeker als je vooral relatief korte afstanden aflegt. Laten we zeggen dat alles in een straal van 30 km ineens heel makkelijk bereikbaar is met je e-bike. Waarom zou je dan nog al die kosten voor een auto blijven betalen als je de elektrische fiets toch al hebt?

 

Hiermee ben je ineens een stuk duurzamer, want tijdens een rit op je e-bike stoot je geen CO2 uit. Uiteraard moet de accu voor je elektrische fiets wel worden gefabriceerd, maar dat is logischerwijs een stuk minder milieubelastend dan wanneer er een hele auto gemaakt moet worden voor jouw vervoer. Deze milieuwinst is dan ook een mooie bijkomstigheid.

 

4.    Je  investeert in je eigen tijd

Efficiëntie is het toverwoord wanneer het om elektrische fietsen gaat. Doordat je zoveel sneller op de plaats van bestemming bent, houd je dus meer tijd over op een dag. Dat is feitelijk onbetaalbaar, want onze tijd is schaars. Daar wil je dan ook graag in investeren, nietwaar?

 

Over investeren gesproken: een e-bike kost behoorlijk wat geld. Heb je voldoende gespaard (zo’n € 1500 tot € 2000) om deze investering zelf te kunnen betalen? Zo niet, dan is een lening afsluiten wellicht ook een optie voor je. Zoals gezegd is het een investering in je eigen tijd, dus je besteedt je geld goed. Informeer vooraf goed naar de verschillende mogelijkheden en het maandelijkse bedrag aan aflossing en rente. Dan zoef je binnenkort over de fietspaden met je e-bike!