Hardenberg

36 podiumplekken voor jongste zwemmers van de Grunte.

Ingezonden

Tijdens de swimkick wedstrijd in Dedemsvaart op zaterdag 26 januari stonden de jongste zwemmers van de Grunte 36 keer op het podium. 33 op individuele afstanden en 3 maal bij de estafettes.

Als eerste konden Anne-Mare Pasveer en Joelle van Schooten aan de start verschijnen voor de 25 rug. Hierin vielen gelijk de eerste prijzen, Joelle de eerste plaats en Anne-Mare de tweede.

Bij de jongens minioren 1-3, 50 m rugslag werden Abe Pasop en Annemiek Back tweede en Jayden Post en Gwen Schuur eerste.

Op dezelfde slag werd Rinse de Jonge, een minioren 4-6, eerste. Hanna Willering zwom eveneens naar een welverdiende eerste plaats op het podium.

Bij de vlinderslag werden NIek Eijsink en Jan Kemkes 2de en 3de. Voor Hanna was dit de eerste keer dat ze deze slag mocht zwemmen en resulteerde in een eerste plaats.

Jan Kemkes zwom op deze afstand een enorme verbetering. Hij zwom wel 8 seconden van zijn beste tijd af. Een hele knappe prestatie.

Ook bij de 50 m vrije slag was de Grunte goed vertegenwoordigd op het podium. Jayden Post werd derde en Rinse de Jonge eerste. Bij de meisjes werd Annemiek Back derde en Gwen Schuur tweede.

Na de pauze ging het gewoon door met de medailles voor de Grunte. Weer stond Anne-Mare op het podium en wel op de tweede plek.

Ook op de schoolslag konden de jongens heel goed meekomen. Jayden ontving een zilveren medaille en Abe mocht de gouden meenemen naar huis.

Bij de meisjes waren dit Annemiek en Gwen.

Rinse ging ook met een gouden plak naar huis op de 50 m schoolslag.

Desiree Dreschler kreeg eveneens een gouden medaille omgehangen.

Voor Yara Zuidema, Niek Eijsink en Jan Kemkes stond een iets langere afstand op het programma, namelijk de 100 m schoolslag. Hiermee zwom Yara naar een tweede plaats.

Elina Hendriks zwom een hele mooie wedstrijd op de 50 m rugslag en 100 schoolslag, maar werd bij beide slagen net 4de.

Als laatste werden er estafettes gezwommen. Hierbij stonden alle zwemmers zo ongeveer aan de start. Hier werden een eerste, tweede en derde plek behaald.

Al met al een zeer succesvolle wedstrijd voor de Grunte.