Hardenberg

24e Nostalgische Holthoner Oogstdag drukbezocht

Door de redactie

Op het landgoed De Grote Scheere in de buurtschap Holthone werd zaterdag 3 augustus voor de 24e keer de jaarlijkse Holthoner Oogstdag gehouden. Naast tal van activiteiten werd het Overijssels Kampioenschap dorsen met stok en vlegel gehouden. Zes verenigingen hadden zich ingeschreven. De grote winnaar werd dames Bornebroek met een totaal van 246,0 punten. Heren Bornebroek met een totaal van 245,5 punten werd keurig tweede en op de derde plaats eindigde Heren Haarle met 214,0 punten.

Voorzitter Klaas Bolks van de Historisch-culturele Kring Gramsbergen e.o. opende de traditionele Oogstdag. De volgende Holhoner Oogstdag 2020 zal een bijzondere Oogstdag worden in het kader van het 25-jarig jubileum. Bijzonder zal het zeker worden want dan zal het Nederlandskampioenschap dorsen met stok en vlegel worden gehouden op Landgoed De Grote Scheere.

Het was weer als vanouds, enkele duizenden belangstellenden trok. Het traditioneel oogsten van de rogge, diverse oude ambachten, heerlijke pannenkoeken en streekproducten trokken de aandacht. Maar ook oude landbouwmachines waren op de akker aanwezig inclusief het traditionele ploegen trok de aandacht van jong en oud. Het schapenscheren, rondrit op het landgoed met menvereniging HARP of een wandeltocht in de rustieke buurschap, het kon zaterdag allemaal. Bekijk het filmpje.