Twenterand

21e Oosthoek Voetbaltoernooi

Ingezonden

Dinsdag 14 mei 2019: Een prachtige lentedag, de zon schijnt volop als op sportpark Westerpark in Mariënberg voor de 21e keer het Oosthoek voetbaltoernooi gehouden wordt. Ruim 300 kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool deden mee aan dit toernooi. Door de meisjes en de jongens werd sportief gestreden om de felbegeerde bekers, waarvan de mooiste wel de sportiviteitsbeker is!

De deelnemende scholen komen uit het scholencluster van VGPO De Oosthoek.

Het zijn de 12 scholen uit Emmen, Ommen, Almelo, Enschede, Hengelo, Hardenberg, Mariënberg, Bergentheim en Den Ham.

Bij de jongens ging de finale tussen De Triangel uit Hengelo en De Regenboog uit Mariënberg. De Triangel won en verdiende hiermee de eerste plaats.

De finale bij de meisjes ging tussen de Guido de Brèsschool uit Ommen en De Regenboog. Uiteindelijk wonnen de meisjes van de Guido de Brèsschool en sleepten ook zij een prachtige beker in de wacht.

De Oosthoek sportiviteitsprijs ging dit jaar naar de Guido de Brèsschool. Ook kreeg elke school weer een prachtige leren bal om alvast te oefenen voor het toernooi van volgend jaar.

Het toernooi is mede een succes geworden door een grote groep sponsoren en vrijwilligers.

Dankzij hun enorme inzet werd het ook dit jaar weer een fantastisch toernooi. De organisatie kijkt terug op een mooie dag!

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer