Ommen

20 jaar bestaan van Stichting Festijn

Door de redactie

Stichting Festijn is opgericht op 31 augustus 1999 en organiseert al jaren de Uitgaansmarkt te Ommen. Op de Uitgaansmarkt kunnen verenigingen en organisaties op het gebied van welzijn, cultuur, sport en politiek zich presenteren, met betrekking tot opening van het nieuwe seizoen. Ook probeert men op deze markt nieuwe leden en vrijwilligers werven. De Uitgaansmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdag in september. Vóór 1999 werd er ook elk jaar een Welzijnsmarkt georganiseerd, destijds vanuit de toenmalige Welzijnsraad.

Met het opheffen van de Welzijnsraad was er geen organisatie meer die deze markt kon organiseren. Op verzoek van wethouder Henk Pierik is destijds op 31 augustus 1999, Stichting Festijn opgericht. De naam Welzijnsmarkt werd veranderd in Uitgaansmarkt. De eerste jaren werd de markt georganiseerd in de Carrousel! Na een paar jaar ging de markt naar buiten en manifesteerde zich rondom de muziektent op de markt.

Er werden 55 partytenten aangeschaft en evenzovele organisaties presenteerden zich daar. Stichting Festijn organiseert niet alleen de Uitgaansmarkt maar ook jaarlijks de Vrijwilligersavonden. De eerste Beursvloer is ook georganiseerd door Stichting Festijn. Dit jaar is de markt op 6 september, rondom de Hervormde Kerk. Op veler verzoek van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Voor meer informatie kijk op de website: http://www.festijnommen.nl/contact/ of neem contact op met voorzitter Anneke Rolvink, 0529-453841 of penningmeester Hans Kersbergen, 0529-453760.